Ontwikkelassessment

Deze assessments brengen groeimogelijkheden van mensen in beeld. Ze worden ingezet in het kader van talent development, loopbaanontwikkeling, voor persoonlijke ontwikkeling. Soms ook bij de start van een bijzonder project waar op termijn nieuwe competenties bevraagd gaan worden. U krijgt een helder en scherp beeld van kracht en ontwikkelpunten. Altijd rondom een vooraf goed afgestemde vraag.

De echte kracht van de deelnemers komt snel in beeld met actuele, herkenbare cases. Ook bij grote assessmentprojecten, fusies of reorganisaties. De werkwijze is uitgesproken modern vanuit het oogpunt van casuïstiek en doorlooptijden. In termen van zorgvuldigheid houden wij de bestaande waarden integraal aan. Assessoren zijn altijd bedrijfspsychologen met managementervaring. De deelnemers mogen alles vragen en er wordt niet geheimzinnig gedaan over uitslagen.

De resultaten, onze adviezen

komen vlot beschikbaar. In overleg soms binnen enkele dagen. De rapportage is expliciet, kort en zonder jargon, geheimzinnige taal en onnodige slagen om de arm. Daardoor ontstaat snel een duidelijk beeld van de kracht, beperkingen en ontwikkelmogelijkheden van mensen in specifieke werksituaties.

De deelnemer

Uw kandidaat, krijgt duidelijke informatie vooraf, een eigen kantoor in een businesscentrum, veel praktijkcases, interviews over het eigen werk, analytische oefeningen en korte essays. Plaats en tijd worden in overleg gekozen. Vaak is er de mogelijkheid om een stad in de directe nabijheid te kiezen. Wij maken bij elk nieuw assessment altijd eerst een afspraak om de vraag te verhelderen. Hoe specifieker de vraag hoe duidelijker het antwoord uiteindelijk wordt. Assessment kan veel, maar niet alle vragen beantwoorden. De bedrijfspsychologen van Hermans Nieuwenhuis geven daarover volledige informatie.

Een voorbeeld

Het Hermans Nieuwenhuis management assessment: een concreet beeld van kracht rondom vier competentiegroepen: leiding geven, denkkracht, samenwerken en dynamiek. Eerst een intake, een assessment in een businesscentrum, een rapportage met persoonlijke en concrete ontwikkeltips, een nagesprek.

Opdrachtgevers

gem_utrecht
klm
gem_arnhem
gem-vught
adidas1
rud
gem_den-haag
lumc
veiligheidsregio-noord-holland-noord
gem_groningen
rho
gem_veldhoven
strukton
het_streek
la-place
gem_amsterdam
mcdonalds
v-en-d
gem_westland
gem_wassenaar
trickster
gem_den-helder
crucell
gem_hoorn
de_jeugdbeschermers
de-gidts-en-feldman
odra
iws
amsterdannet